FHE BUSINESS

ΕΙΚΟΝΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Σεμινάρια φωτογραφίας για επαγγελματίες και μη διαφόρων κλάδων που θέλουν να επικοινωνούν αυτό που πουλάνε αφαιρώντας όσο το δυνατό λιγότερο από την πραγματική αξία του.

(Προσοχή, το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε φωτογράφους ή άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την φωτογραφία)

Μέχρι κάποια χρόνια πριν, όχι και τόσα πολλά γιατί θυμάμαι και τον εαυτό μου να μεγαλώνει μέσα σε αυτά, τα αγγλικά ήταν το πλέον απαραίτητο προσόν που καταργούσε τα σύνορα αναζητήσεως εργασίας και συνεργασιών. Ήταν η οικουμενική γλώσσα επικοινωνίας χάρη στην οποία η συγκατοίκηση στον Πύργο της Βαβέλ ήταν όχι μόνο αρμονική αλλά κυρίως παραγωγική. Όχι ότι τώρα δεν είναι. Απλά πλέον μια ακόμα γλώσσα επιβάλλει τον εαυτό της ως απαραίτητο προσόν δίπλα της αν όχι επάνω της: Η γλώσσα της εικόνας. Άμεση, καθολική, αυτόματη, σαγηνευτική.

Θέλεις να μεταφέρεις το μήνυμά σου εκεί έξω; Θέλεις να πουλήσεις τον εαυτό σου; Το προϊόν σου; Τον χρόνο που θέλεις να σου αφιερώσει περαιτέρω το επιθυμητό κοινό σου για να σε γνωρίσει, ποιος είσαι, τι προσφέρεις, τι έχεις να πεις, θα στον κερδίσει πρώτα η εικόνα. Γιατί μόνο αυτή αγγίζει τα όρια του μηδαμινού χρόνου ανάγνωσης που έχει να σου αφιερώσει στα δευτερόλεπτα που κρατάει το σκρολ ντάουν στο ειδησεολόγιο της ημέρας. 

Δεν υπονοούμε να γίνει κανείς φωτογραφός ή επαγγελματίας του χώρου. Εννούμε ότι πρέπει να μάθει τα business english. Αυτά που του χρειάζονται να κάνει την δουλειά του και να επικοινωνεί με τον κοινό του πιο αποτελεσματικά. Είτε είναι στον χώρο της διακόσμησης γάμου/βάπτισης, είτε είναι στον χώρο του εμπορίου, είτε κάνει χειροποίητα κοσμήματα, καπέλα κτλ, είτε είναι στον χώρο της ομορφιάς και η λίστα απλά δεν έχει τέλος.

Τι μαθαίνουμε:

 • Τα διάφορα είδη προβολής μηνύματος μέσω εικόνας : φωτογραφία, cinemagraph, animation, video. Διαφορές και χρήσεις, πότε, πού, πώς.
 • Να χρησιμοποιούμε σωστά το κινητό ως την πιο άμεση συσκευή παραγωγής εικόνας.
 • Βασικές αρχές : κάδρο, ρυθμίσεις, φως
 • Τον εξοπλισμό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του κάθε κλάδου, σε περίπτωση μελλοντικής επένδυσης κι εξέλιξης.
 • Props και οικονομικές λύσεις που καλύπτουν την έλλειψη εξοπλισμού.
 • Τις κυρίαρχες εφαρμογές για την παραγωγή εικόνας και την σωστή χρήση τους : Instagram, Instasize, Layout, Ηyperlapse, Flixel, Loopsie, Vscocam
 • Συμβουλευτική marketing σχετικά με την εικόνα και το διαδίκτυο.
 • Επαγγελματική ή καθημερινή εικόνα; Πότε, πώς και γιατί
 • Θέμα φωτογραφίας : ιδέες για να μην γινόμαστε κουραστικοί προβάλλοντας συνέχεια το προϊόν το ίδιο.
 • Πρακτική εφαρμογή της θεωρίας με εξειδικευμένες ασκήσεις και μετέπειτα σχολιασμό για μέγιστη κατανόηση της θεωρίας.
 • Απαντήσεις αποριών εφ’όλης της ύλης.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 16ώρες,  Σάββατο (θεωρία) και Κυριακή (πρακτική), 09.30-13.30 & 15.00-19.00

Κόστος συμμετοχής : 250€ (στην τιμή δεν συμπεριλβάνεται ο ΦΠΑ)

Τόπος διεξαγωγής : Στούντιο Arte di Tre, Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 4, 6ος όροφος

Αν θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε σε ανάλογο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με ένα e-mail στο [email protected], γράφοντάς μας τον κλάδο στον οποίο ανήκετε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.