ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΝΕΞΟΔΑ & ΜΕ ΣΤΥΛ

0 Posted by - 05/02/2016 - ΑΡΘΡΑ

Πόσες φωτογραφίες έχουν οι γονείς  με τα παιδιά τους; Όσοι έχετε, το γνωρίζετε ήδη αλλά δεν μπορείτε να απαντήσετε γιατί έχετε χάσει το μέτρημα κι όσοι δεν έχετε το αντιλαμβάνεστε αμέσως μόλις συναντήσετε κάποιον που έχει γιατί σίγουρα θα σας δείξει με καμάρι το τελευταίο χαμόγελο/γκριμάτσα/κατόρθωμα που έκανε το μικρό τους περιστεράκι. Και όχι άδικα γιατί πάντα είναι απλά αξιλάτρευτα σε όλες τις ηλικίες και θα ήθελες ιδανικά να είχες οικότροφο έναν φωτογράφο! Τα παιδιά από την άλλη, πλην των περιπτώσεων κοριτσακια-μοντελα-από-κούνια-που-ποζάρουν, εκνευρίζονται με την μανία των μεγάλων να τα στήνουν μπροστά απο την κάμερα και ενδίδουν μόνο σε υποσχέσεις που περιλαμβάνουν τη λέξη «σοκολάτα» τις περισσότερες φορές. Σκεφτήκαμε λοιπόν πώς θα μπορούσαν να είναι άπαντες χαρούμενοι λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

Δεδομένο 1: Οι επιλογές δημιουργικής απασχόλησης μέσα στο σπίτι λίγες, οι ώρες πολλές, η βαρεμάτα έρχεται πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός.

Δεδομένο 2: Δεν έχετε καταφέρει να «σταυρώσετε» φωτογραφία του μικρού περιστεριού είτε λόγω υπερκινητικότητας, είτε λόγω ανεπαρκής χρονικής παραμονής στην στάση με την υπόσχεση σοκολάτας (χαμογέλασα-ορίστε-πού-είναι-η-σοκολάτα-μου), είτε γιατί πολύ απλά δεν έχει γιατί με τα παιδιά.

Μια είναι η λύση! Να εμπλέξετε τα παιδιά στην διαδικασία της φωτογραφίας και να τα κάνετε κομμάτι της δημιουργίας τους!

Αφιερώστε μια γωνίτσα, ένα μέρος του τοίχο στο δωμάτιό τους ή οπουδήποτε στο σπίτι όπου θα καθιερωθεί σαν photobooth-corner. Δεν χρειάζεστε πάνω απο 1-1,5 μέτρο! Μπορείτε να τον αλλάζετε χρωμα μια στο τόσο ή και να το βάψετε με μπογιά μαυροπίνακα για να βγαίνουν φωτό με τις ζωγραφιές τους!

Σκεφτείτε και ετοιμάσετε μαζί το θέμα της φωτογράφησης και του «φόντου». Ιδέες υπάρχουν άπειρες στο διαδίκτυο με το πιο ελάχιστο κόστος και την μέγιστη δημιουργικότητα! Δεν χρειάζεται ταλέντο! Μόνο χρώμα, φαντασία και διάθεση! Ζωγραφίστε, φουσκώστε μπαλόνια, κολλήστε χαρτόνια, χαρτιά περιτυλίσματος, κολάζ απο περιοδικά …οτιδήποτε! Βρήκαμε να σας προτείνουμε μερικές ιδέες αλλά με τις λέξεις κλειδιά #DIY #BACKDROP #KIDS μπορείτε να βρείτε άπειρες, ιδίως στo δίκτυο του Pinterest!

Το αποτέλεσμα αυτής της πρότασης είναι άπειρες ώρες δημιουργίας για το παιδί, συμμετοχή σε κάτι που μπορεί να δει άμεσα τα αποτελέσματα και να το κάνει να νοιώσει περήφανο και φυσικά να ενισχύσει την όρεξή του για περαιτέρω απασχόληση, και φυσικά …τέλειες φωτογραφίες για εσάς!!! Μην περιορισετε τις ιδέες μόνο στο φόντο αλλά και στα αξεσουάρ τύπου μουστάκι, καπέλο κοκ που μπορούν επίσης να γίνουν εύκολα με χαρτόνι! Ενισχύστε το set-up με μασκαρέματα και παιχνίδια ρόλων και θα έχετε αποτυπώσει αξέχαστες στιγμές ευτυχίας και διασκέδασης!

PHOTOGRAPHERS TIPS

1. Ιδανικά το Photo Booth να βρίσκεται απέναντι από  παράθυρο/μπαλκονόπορτα για τέλεια κλικ με χρήση φυσικού φωτός. 

2. Προτιμάτε τα κοντινά-κλειστά κάδρα και όχι τα ολόσωμα, ιδίως σε περιορισμένους χώρους. (Έτσι θα αποφυγεται να υπάρχουν «ασχετα παράπλευρα στοιχεία» μέσα στο κάδρο και ταυτόχρονα θα έχετε μικρότερο εμβαδόν να καλύψετε) 

3.Κάντε μια μικρή επένδυση για έναν οικονομικό τρίποδα να βάζετε επάνω την μηχανή ανάποδα, δλδ οπως για selfies και σαν καθρέφτης, για να βλέπουν τα παιδιά τον εαυτό τους όταν βγαίνουν (θα το χαίρονται περισσότερο) αλλά και για να μπορείτε να βγαίνετε κι εσείς μαζί τους!  Συνδιαστικά ένα remote control θα τελειοποιήσει το set up για να μπορείτε να βγάζετε ενώ ποζάρετε! Υπάρχουν στο εμπόριο και ασύρματα και ενσύρματα για μικρότερο κόστος. Ενναλακτικά χρησιμοποιήτε το timer! 

Καλή διασκέδαση και χαρούμενα κλικ!!!

photo-booth-plastic camera-3-photobooth 9b70750722ac04526d460461241d8e2f diy-rainbow-photobooth-21Screen Shot 2016-02-05 at 0.58.17

No comments